Een hybride betonvloer is een combinatie van het beste van 2 werelden; de betonvloer is voorzien van zowel traditionele wapening alsook staalvezelwapening.

Een goede optie voor bijvoorbeeld naadloze vloeren in magazijnstellingen maar ook voor vloeren op palen in een productie- of expeditie ruimte. 

Door de toepassing van een geoptimaliseerde hoeveelheid wapening en het ontbreken van voegen (zaagsneden) zijn hybride beton-monoliet-bedrijfsvloeren zeer onderhoudsarm. ABC Beton verzorgt hierbij het complete traject van engineering tot realisatie. 

Door de combinatie van traditionele wapening en staalvezels is het mogelijk kostenbesparend te werken waardoor tevens de bouwtijd wordt verkort door de toepassing van minder traditionele wapening. Verder is een typerend kenmerk van hybride gewapende beton-monoliet-bedrijfsvloeren dat deze de krimp van de beton beter opvangen. Dit leidt tot een beperking van de scheurwijdte. Hierdoor heeft de vloer een langere levensduur en is er minder onderhoud aan de betonvloer nodig (ook door het ontbreken van zaagsneden). Bij voegloze / voegarme vloeren kan men het ontstaan van craquelé en krimpscheuren echter niet uitsluiten. Deze mogelijke onvolkomenheden hebben echter geen nadelige invloed op de functionaliteit van de vloer en dienen dan ook geaccepteerd te worden.

Hybridevloeren zijn o.a. geschikt voor toepassing bij distributiecentra, magazijnen, showrooms, (vloeistofdichte) werkplaatsen en toepassingen in een particuliere omgeving.

Referenties hybride betonvloeren